Toxina botulinica

Odata cu trecerea timpului, pielea isi schimba aspectul, textura, elasticitatea; ridurile apar inevitabil pe chipul nostru, iar toxina botulinica reprezinta solutia pentru stergerea a cel putin 10 ani de pe chipul nostru, fiind un tratament foarte cunoscut pentru semnele de imbatranire.

Ridurile dinamice - de expresie sunt produse de contractura musculaturii de sub piele de fiecare data cand zambim….radem…. ne incruntam…

Prin injectarea toxinei botulinice se blocheaza, in mod reversibil, impulsurile nervoase de la nervi la musculatura faciala, raspunzatoare de ridurile de expresie; astfel, muschii la nivelul carora se injecteaza toxina botulinica se relaxeaza, pielea se intinde, iar musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal.

Tratamentul cu toxina botulinica se poate folosi  in patologie sau in estetica.

In estetica se foloseste, in general, la nivelul etajului superior al fetei: cel mai frecvent pentru ridurile orizontale de pe frunte, ridurile verticale dintre sprancene, ridurile de la coltul ochiului ("laba gastii"); se poate folosi si pentru etajul inferior al fetei,dar cu prudenta, pentru ridurile periorale, liniile marionete, tremuratul barbiei, benzile de la nivelul m. platisma.

Procedura este simpla, sigura si presupune injectarea cu un ac fin a unei cantitati minime de substanta; tratamentul dureaza 10-15 minute, iar efectul incepe sa apara in aproximativ 7-10 zile post-injectare.

Mai recent, tratamentul cu toxina botulinica se foloseste pentru hiperhidroza (transpiratie excesiva): axilara primara (care nu poate fi controlata cu agenti locali), palmara, plantara.

In patologie, diverse afectiuni isi gasesc rezolvarea cu ajutorul acestor tratamente: blefarospasm, distonie cervicala (torticolis), strabism, spasm/hemispasm, migrene...Contacteaza-ne!

Nume: * Mesaj: *
Telefon: *
Email: *
* campuri obligatorii